Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Przekąski
12.03.2019 7:43
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

- 200 g słonecznika - pól słoika ok (150 g) suszonych pomidorów - 4 łyżki oliwy z pomidorów - 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki - mały ząbek czosnku - 2 łyżeczki soku z cytryny - sól, pieprz do smaku - kilka łyżek wody (ok 5-6) Jak się zdecydujecie zrobić ostatnio tu goszczące krakersy to polecam dorobić do nich jakieś smarowidło -świetnie nada się hummus albo np. tak pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów. Pasta oczywiście nada się nie tylko na krakersy ale też na kanapki czy grzanki. Mam nadzieję, że nie będę musiała znów czekać tyle lat, żeby ją znów przyrządzić – tym bardziej, że jest zdrowa, smaczna i bardzo prosta. Jedną połowę ugotować w szklance wody przez ok 10 minut, odsączyć na sitku i odstawić do ostygnięcia. - Drugą połowę podprażyć na suchej patelni aż ziarna się zarumienią, ostudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2015/01/pasta-ze-slonecznika-suszonych-pomidorow/