ykonanie ich jest banalnie proste i szybkie - wszystkie składniki mieszamy łyżką, masę wykładamy do blaszki i do piekarnika 😉 W misce mieszamy składniki suche: płatki owsiane, płatki kukurydziane, ryż preparowany, sezam, len mielony, chipsy bananowe oraz jagody peruwiańskie. Dodatkowo zawierają jagody peruwiańskie, zwane też miechunką jadalną, które są skarbnicą witamin i składników mineralnych - zawierają dużą ilość witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12), wit. A, wit. C, a także wapnia i fosforu. Bogate w mieszankę zbożową ciastka dają zastrzyk energii na długi czas i zaspakajają głód, dlatego warto je wziąć ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/02/ciastka-musli-z-jagoda-peruwianska.html