Odkąd w Hiszpanii, kilka lat temu, poznałam kiełbasę chorizo podaną w sosie pomidorowym w postaci tapas, zakochałam się w niej ❤ Teraz jak już robię spaghetti to tylko z chorizo 😉 Składniki: 2 cebule 300 g kiełbasy chorizo 100 g oliwek czarnych 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1 op.makaronu spaghetti olej do smażenia parmezan do posypania Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju/oliwie. Na końcu, gdy jest to konieczne, doprawić pieprzem i solą - ja nie dawałam - na ogół kiełbasa chorizo jest dość słona i ostra. Był taki okres, że spaghetti mogłam jeść na okrągło i bardzo często je robiłam, szczególnie na studiach 😀 Następnie wrzucamy krojone pomidory z puszki oraz pokrojone w plasterki oliwki.