Zupa grzybowa z mrożonych grzybów 2 litry wywaru (bulionu) warzywnego500g mrożonych grzybów (oczyszczone, pokrojone, obgotowane i zamrożone)2 ziemniaki1 marchew1 pietruszkakawałek selera1 cebula2 łyżki masła klarowanegonatka pietruszkisólpieprz2 liście laurowe1 łyżka majeranku3-4 ziarenka ziela angielskiegoopcjonalnie: śmietana 18%Grzyby rozmrozić. Bulion warzywny zagotować z liśćmi i zielem angielskim, wrzucić warzywa, gotować 5 minut, dodać grzyby z cebulą, gotować jeszcze 10 minut. Do cebuli dodać grzyby, smażyć na dużym ogniu często mieszając ok 5 minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na maśle.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2019/03/zupa-grzybowa-z-mrozonych-grzybow.html