Owsiane muffinki z nadzieniem różanym

Małgorzata
Fit
27.02.2019 17:01
Owsiane muffinki z nadzieniem różanym

Składniki: na 12 sztuk 200 g mąki owsianej 200 ml mleka / napoju roślinnego + 3 łyżki dodatkowo 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g erytrolu 2 łyżki oleju rzepakowego (20 g) 2 łyżki konfitury z płatków róży (50 g) 150 g suszonych śliwek Wykonanie: Śliwki zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Dla mnie ideałem jest nadzienie robione przez moją Mamę do domowej roboty pączków – z domowymi powidłami i konfiturą z własnoręcznie zbieranych płatków róży. Owsiane muffinki z nadzieniem różanym są naprawdę proste do zrobienia i jest w nich dużo tego, co w pączkach najlepsze – czyli nadzienia oczywiście ?. Jeżeli też jesteście zdania, że w dobrym pączku najważniejsze jest wnętrze, to te owsiane muffinki z nadzieniem owsianym na pewno Wam podpasują! Zmiksować do konsystencji gęstej masy (tak, żeby nabrana na łyżeczkę zachowywała swój kształt) dolewając w miarę potrzeb wodę z moczenia. Takie nadzienie to ja lubię, a nie byle jaką marmoladę tak przesłodzoną, że za Chiny nie da się zgadnąć, jakie owoce wykorzystano do jej zrobienia. Jako, że nie mam ani jednego ani drugiego, to wykorzystałam suszone śliwki i sklepową konfiturę z prostym składem. W drugim naczyniu rozmieszać mleko (200 ml) z olejem, wlać do suchych składników i wymieszać łyżką. Następnie na środku nakładać po czubatej łyżeczce nadzienia tak, żeby nie dotykało do brzegów foremki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/owsiane-muffinki-z-nadzieniem-rozanym/