Trochę mięsa, bulion, mnóstwo warzyw oraz ulubiony makaron - to moim zdaniem idealna receptura na zupę :-) Składniki: - 1 litr bulionu warzywnego - około 300 g polędwiczki wieprzowej (lub np. schabu) - około 200 g makaronu chow mein - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1 mały por - 2-3 łyżki pędów bambusa (ze słoika) - 2-3 plasterki imbiru - zielona fasolka szparagowa (około 1 szklanka) - 1 kapustka pak choi - 1 czerwona cebula - około 1/4 szklanki sosu sojowego - łyżka oleju Wykonanie: W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy 2 minuty, dodajemy pokrojoną w plastry wieprzowinę, smażymy około 4-5 minut, aż mięso lekko zbrązowieje. Poza tradycyjnymi lubię zwłaszcza te w stylu azjatyckim (nie mówię o klasycznym ramenie, pho itd.) ale raczej o czymś pomiędzy, co wyczarujemy sami ze składników, które mamy pod ręką. Wówczas do garnka dodajemy zieloną fasolkę szparagową, kapustkę pak choi, sos sojowy i gotujemy jeszcze około 5 minut.