Składniki: ⦁ 4 łyżeczki kawy Inka klasyczna ⦁ 200 ml gorącej wody ⦁ 200 ml mleka roślinnego ⦁ 1/2 szklanki tapioki (najlepiej ciemnej, ale można także użyć białej) ⦁ kostki lodu ⦁ opcjonalnie: miód Wykonanie: W garnuszku zagotowujemy około 2 szklanki wody, gdy zacznie wrzeć wrzucamy do niej tapiokę. 6/26/2018 Bubble coffee z kawą Inka Rozpoczęło się lato, za oknem piękna pogoda i wysokie temperatury, który sprawiają, że bardzo często mamy ochotę na łyk orzeźwienia, pysznym schłodzonym napojem. Do wysokich szklanek wsypujemy tapiokę (ilość według uznania), następnie wrzucamy kostki lodu, zalewamy kawą Inka, a na koniec dolewamy mleko. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu około 40 minut (w zależności od wielkości kuleczek tapioki, jakimi dysponujecie). Mrożona kawa w stylu dobrze znanej bubble tea - z dodatkiem kuleczek tapioki.