Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym

Karol
Obiad
18.02.2019 11:46
Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym

Potrzebne składniki Kotlety: 500 g ugotowanych ziemniaków 4 łyżki mąki pszennej 1 jajko 1 cebula 1/2 świeżej papryki sól (pieprz, papryka słodka, szczypta kurkumy) bułka tarta olej do smażenia Sos: 500 g pieczarek lub leśnych grzybów 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki śmietany sól (pieprz) estragon (rozmaryn) masło Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Papryka i cebula posiekana w kotlecie podnosi ostrość potrawy, jednak możecie wsadzić do środka inne warzywa, wg. własnego uznania. Łącznie: 1 godz. Ilość porcji 4 osoby Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety ziemniaczane z papryką, cebulą i sosem pieczarkowym to obiadek z mojego dzieciństwa. Nie stosowanie ich w ogóle raczej nie polecam, bo będzie mdłe. Na rozgrzanym maśle podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy na głębszym tłuszczu na złoty kolor. Smażymy 15-20 minut, dodajemy sól, pieprz, estragon i rozmaryn. Do zimnych ziemniaków wsypujemy mąkę, pieprz,sól, przyprawy, posiekane warzywa i jajko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/kotlety-ziemniaczane-w-sosie-pieczarkowym/