Ilość - 41 sztuk o średnicy 7 cm Składniki: 2,5 - 3 szklanki mąki pszennej (+ maka do podsypania blatu/stolnicy) szklanka letniego mleka 100 g masła 2 żółtka 20 g drożdży w kostce 3 łyżki drobnego cukru szczypta soli smalec do smażenia (minimum 2 kostki) cukier puder do posypania Jeśli jednak chcesz się pokusić o polewę własnej roboty, to białka, których w tym przepisie się nie wykorzystuje wymieszaj z taką ilością przesianego przez sito cukru pudru, aby masa zgęstniała. W tym roku szukałam innego przepisu, ale się niestety trochę zawiodłam, a trochę miałam lenia, więc zrobiłam swoją wersję. Ciasto zagniatało się bardzo ciężko, a autorka przepisu dała znać, że tak musi być w przypadku ciasta drożdżowego. Ważne tylko, aby nie dodać takiego naturalnego barwnika zbyt wiele, żeby nie było problemu z gęstością polewy.