- Gdy kasza będzie się gotować wsyp do małego garnuszka lub na mała patelnię maliny, dolej 1/4 szklanki wody i grzej na małym ogniu co jakiś czas mieszając do momentu, gdy woda odparuje. Wersja do druku Ilość - 1 osoba Składniki: - 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej - 3/4 szklanki malin (ja miałam mrożone) - ok. 2 łyżeczki miodu (w zależności od malin może być potrzebne więcej) - dużo wrzątku - dla chętnych 2 tabliczki gorzkiej czekolady Zupełnie przez przypadek, bo chciałam kupić mrożone truskawki, ale chwyciłam nie to, co trzeba... Wyszła więc kasza jaglana na słodko z sosem malinowym. Najpierw nasyp kaszę do małego garnuszka, przepłucz trzy razy wrzątkiem, po czym zalej 3/4 szklanki gorącej wody i wstaw na mały ogień. Twoja kasza jaglana na słodko z sosem malinowym jest już gotowa. Na początek łyżeczkę, a w razie potrzeby więcej, musisz na bieżąco smakować. Ja użyłam mrożonych malin, ale możesz spróbować też ze świeżymi, gdy już będzie na nie sezon. Odstaw sos na chwilę, aby nie był taki gorący, po czym dodaj miód i dokładnie wymieszaj.