Pudding ryżowy z pieczonym jabłkiem

Śniadania
15.02.2019 9:07
Pudding ryżowy z pieczonym jabłkiem

Pudding na bazie ryżu to bardzo smaczna przekąska lub coś małego na dobry początek dnia. Jeśli szukamy odmiany od zwykłych kanapek na pierwsze lub drugie śniadanie, albo chodzi za nami ten słynny mały głód, to jesteśmy w dobrym miejscu. Składniki (2 porcje) 130 g ugotowanego ryżu 200 ml mleka (wybrałam owsiane) 2-3 łyżeczki cukru (lub innego słodzidła) jedno średnie jabłko cynamon 4-5 całych orzechów włoskich Przygotowanie Pudding ryżowy na mleku to świetny sposób na urozmaicenie (nieco nudnego) ryżu. Upieczone jabłko kroimy na 8 części i rozkładamy na ryżu. Upieczone jabłuszko doda jednocześnie słodyczy i kwasowości, a cynamon i imbir nadadzą aromat i będą tą “wisienką na torcie. Gotujemy do momentu, aż masa stanie się gęsta, ryż się rozgotuje w mleku i zyska “budyniową konsystencję. Następnie zmniejszamy gaz i gotujemy przez około 20 minut na małym ogniu. Smaczny deser, słodkie śniadanie lub przekąska w ciągu dnia jak znalazł.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/pudding-ryzowy-z-pieczonym-jablkiem/