Składniki (na 1 omlet) 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 kiwi garstka orzeszków ziemnych 2 łyżeczki ulubionej konfitury – ja użyłam figowej Owoce można użyć dowolne, ulubione. Na patelni roztapiamy masło, masę omletową wylewamy na patelnię, smażymy do ścięcia się masy, następnie odwracamy na drugą stronę. W sobotnie i niedzielne poranki z racji większej ilości czasu z rana zazwyczaj skuszę się na coś odmiennego od tygodniowego śniadaniowego menu. 1 łyżka masła do smażenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywną pianę. Poniżej przedstawiam najłatwiejszy przepis na jedną porcję, więc jeżeli planujecie nakarmić większą ilość osób, odpowiednio pomnóżcie składniki. Omlet podajemy na ciepło, dekorujemy kleksem konfitury, pokrojonymi owocami,posypane cukrem pudrem i orzeszkami.