Składniki: (na dwie porcje) 2 porcje espresso – przygotowałam na bazie kawy Rene Bean Coffee Espresso filiżanka mleka kilka mini pianek marshmallow dwie szczypty cynamonu opcjonalnie: ulubiony syrop do kawy, sos czekoladowy Przygotowanie: Kawę przelewamy do dwóch filiżanek. Zimowa kawa z piankami marshmallow Za oknami znów sypie śnieg, wrócił też mróz, dlatego dziś sięgam po jedną z moich ulubionych wersji kawy. Do tego szczypta rozgrzewającego cynamonu, czasem też zaszaleję z odrobiną ulubionego syropu do kawy i… dzień od razu wydaje się być lepszy. Przekładamy na nasze espresso, na wierzch wykładamy nasze pianki i posypujemy je szczyptą cynamonu. A na pewno smaczniejszy 😉 Ostatnio wiedziona dobrymi opiniami znajomych zajrzałam do sklepu We are the Coffee , gdzie czekała mnie nie jedna miła niespodzianka. 😉 A wracając do mojej zimowej kawy z piankami marshmallow… Espresso mieszamy z ulubionym syropem (u mnie najczęściej Irish Cream) i dopiero nakładamy spienione mleko, pianki i szczyptę cynamonu. Moja koleżanka uwielbia słodkości, więc specjalnie dla niej zawsze na wierzchu pojawia się dodatkowo gęsty sos czekoladowy. Zimowa kawa z piankami marschmallow, to moja słodka odpowiedź na chłodne dni i popołudniowe zmęczenie. Oprócz oczywistej – czyli dużego wyboru pysznej kawy, którą tak kochamy – ja, rodzina, przyjaciele…