Pizza serowa ze świeżym szpinakiem 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO PRZEPISU 250 g startego żółtego sera (u mnie gouda) 100 g mozzarelli 100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie lazur) 140 g sera typu feta 1/2 sera camembert 2 garści świeżego szpinaku oliwa z oliwek Przygotowywania rozpoczynamy od przygotowania ciasta dokładnie według TEGO PRZEPISU. Ciasto dokładnie smarujemy oliwą z oliwek (dzięki temu ciasto nie wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Każdą z nich rozgniatamy i nadajemy jej kształt koła (można to zrobić rękoma lub, jeśli chcemy cieńsze ciasto, rozwałkować). Jeśli posiadacie specjalny kamień do pizzy to musicie go porządnie nagrzać przed jej pieczeniem, jeśli takiego nie posiadacie nagrzejcie zwykłą blachę. Przepis bardzo prosty, a jeśli koniecznie musicie mieć kawałek mięcha w pizzy polecam dodać kawałki kurczaka, też będzie bardzo smaczne 😉 Pamiętajcie aby włączyć piekarnik i nagrzać go do 250°C (z termoobiegiem) zanim zaczniecie składać pizzę. Następnie układamy pokrojone w paski ser z niebieską pleśnią, mozzarelle i camembert. Kiedy nasze ciasto wyrosło dzielimy je na dwie części i formujemy dwie kule. Wyrośnięte pizze przekładamy na kamień lub na blachę.