Koniecznie zróbcie ;-) Składniki: - około 300-400 g polędwiczki wieprzowej - dowolny mix sałat - 1 awokado - 1 pomidor - 1 pomarańcza - około 80 g sera typu feta - kilka sztuk jadalnych kasztanów (z puszki) - możecie pominąć ten składnik, ale generalnie polecam Wam kiedyś spróbować kasztanów, dają bardzo fajny efekt chrupkości w sałatce - marynata do mięsa: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, pieprz - dressing: 2 łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżeczki miodu, 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Po tym czasie smażymy ją na oleju, na po około 4 minuty z każdej strony (w zależności od stopnia wysmażenia, jaki chcecie osiągnąć). Zdejmujemy z patelni, odkładamy na deskę na kilka chwil. Mix sałat, kawałki awokado, wyfiletowane cząstki pomarańczy, kawałki pomidora, oraz cienko pokrojone w plasterki kasztany mieszamy ze sobą. Wykładamy na talerz, układamy wysmażoną i pokrojoną w plastry polędwiczkę, i całość posypujemy pokruszonym serem feta.