Herbatniki które kupiłam były w paczkach po 200 g. Składniki: 3 paczki herbatników 1 puszka masy krówkowej (400 g.) 1 tabliczka czekolady gorzkiej (100 g.) Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 łyżki cukru 2 szklanki mleka 150 g. masła Masa śmietankowa: 500 ml. na 34 cm. W przepisie wpisałam 3 paczki herbatników, ale z trzeciej paczki wykorzystałam nie całą połowę. Na blogu nie ma jeszcze żadnego przepisu na ciasto bez pieczenia, a robi się coraz cieplej. Nie każdy będzie miał ochotę w upały włączać piekarnik, tak jak ja :) Mnie tam nic nie powstrzyma przed upieczeniem ciasta :) Puszkę z masą krówkową włożyć na 10-15 minut do gorącej wody, żeby masa zrobiła się bardziej smarowna. W niedziele zawsze mam gości, dlatego każde popołudnie musi być słodkie :) Ciasto robiłam w blaszce 24 cm. Jest sobota, ma być ciasto i niech się wali i pali, ale ciasto będzie :) Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wyłożyć na herbatniki. Masło utrzeć mikserem, następnie po łyżce dodawać budyń cały czas miksując, tak żeby masa była gładka, bez grudek. Wyłożyć masę budyniowa i na to ponownie warstwę herbatników.