1 seler o wadze około 900 g (waga przed obraniem) 2 średniej wielkości ziemniaki 1 jabłko 1 por 1,5-2 l bulionu 1/2 szkl. śmietanki 30% gałka muszkatołowa szczypta ostrej papryki mielonej sól, pieprz grzanki olej Obrany seler oraz ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Bardzo prosta do przygotowania i, nie licząc krojenia warzyw w kostkę, mało wymagająca;) Lekko słodka od selera i lekko pikantna od przypraw. Obrane jabłko kroimy w średniej wielkości kostkę. Gdy por się zeszkli dodajemy ziemniaki, seler i jabłko. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, mieloną ostrą papryką oraz solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/02/08/zupa-krem-z-selera/