30 minut Składniki na kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych: - 10 plastrów piersi z indyka - płatki kukurydziane - 3 jajka - łyżka zimnej wody - pieprz - sól - masło klarowane do smażenia Jak zrobić kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych? - Plastry indyka roztłuc delikatnie tłuczkiem, przecinając wszelkie białe błonki, aby w czasie smażenia kotlety się nie zwijały. Jeśli chodzi o dania z drobiu, to kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych stawiam na 1 miejscu spośród wszystkich robionych z niego potraw. Kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych jest to zdrowe, smaczne i bezglutenowe danie. U mnie zrobione z indyka kotlety chętnie są jedzone na obiad, a także zabierane na kanapki do pracy lub szkoły. Przyprawione mięso zanurzyć w roztrzepanych jajkach, a następnie obtoczyć w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. - Indyka oprószyć delikatnie solą i świeżo mielonym pieprzem i odstawić na 10 minut, aby przeszedł ich smakiem.