W smaku oczywiście nie przebija klasycznego brownie, uważanego nie bez powodów za jedno z najbardziej dekadenckich ciast, ale jak na ciasto z FASOLI jest naprawdę bardzo ok. Rodzinny werdykt był na plus- moja siostra powiedziała, że ciasto jest dobre ale aż się prosi o dodanie suszonych śliwek (następnym razem tak zrobię bo rzeczywiście by pasowały), mama poprosiła o przepis a Emilka nie mówiła nic ale jadła i prosiła o następny kawałek. U mnie ten czas przyszedł gdy spotkały się ze sobą poszukiwanie pomysłów na zdrowe słodycze, które bez wyrzutów sumienia mogę dawać Milce, z poszukiwaniem przepisów na fasolę adzuki, o której właściwościach pisałam przy okazji tych kotlecików z fasoli z ryżem. Author: www.cookingforemily.pl Serves: 12 Ingredients 1 szklanka suchej fasoli adzuki ( można zastąpić inną czerwoną fasolą) ⅔ szklanki cukru 6 łyżek kakao 3 jajka rozmiar L 2 łyżeczki kawy ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki oleju Instructions Fasolę namoczyć na noc. Na pomysł zrobienia brownie z fasoli natknęłam się w sieci już jakiś czas temu. Oprócz tego, że ta wersja brownie jest zdrowsza od tej klasycznej to ma jeszcze jedną zaletę – jest bardzo prosta w przygotowaniu: wszystkie składniki umieszczamy w misce, blendujemy i pieczemy. Ale skoro Japończycy robią słodycze z fasoli to może jednak coś w tym jest. z fasoli Drukuj Prep time 10 min Cook time 35 min Total time 45 min Jeżeli chcecie żeby były wyczuwalne kawałki to można tak zostawić, ja chciałam żeby była jednolita struktura więc trochę to jeszcze zmiksowałam dodatkowo z czekoladą. Bardzo proste brownie z czerwonej fasoli bez mąki. Formę do pieczenia wielkości ok. 25 na 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.