Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170°C. Mikserem na najwyższych obrotach ubijamy białka na sztywno uważając, aby ich nie przebić. Kroimy go na dwie równe części (wzdłuż dłuższego boku), a następnie te dwie części dzielimy na dwa blaty. Tort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. 4. Śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno na najwyższych obrotach. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem. Po łyżce dodajemy ostudzoną frużelinę i miksujemy krem na najniższych obrotach. Wypełniamy formę ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 40 minut. Jagody wsypujemy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny i zagotowujemy. W ten sposób otrzymujemy cztery biszkoptowe warstwy wielkości 12 cm x 33cm. 2.