SKŁADNIKI 1,25kg kiszonej kapusty 50g grzybów 500g ziemniaków 300g fasoli 2 łyżki smalcu ze skwarkami sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wieczorem zalewamy grzyby wodą, to samo robimy z fasolą. Ten posiłek smakuje mi zarówno z ziemniakami jak i bez nich, kiedy na talerzu jest tylko fasola połączona z kapustą i grzybami. Następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie oddzielnie grzyby i namoczoną fasolę. Ugotowane do miękkości grzyby, fasolę, kapustę i ziemniaki odcedzamy. Następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie oddzielnie grzyby i namoczoną fasolę. Ugotowane do miękkości grzyby, fasolę, kapustę i ziemniaki odcedzamy. Wieczorem zalewamy grzyby wodą, to samo robimy z fasolą. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy smalec ze skwarkami i podgrzewamy.