Fasola z kapustą, ziemniakami i grzybami

Małgorzata

Obiad

06.03.2018 12:43

Fasola z kapustą, ziemniakami i grzybami

SKŁADNIKI 1,25kg kiszonej kapusty 50g grzybów 500g ziemniaków 300g fasoli 2 łyżki smalcu ze skwarkami sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wieczorem zalewamy grzyby wodą, to samo robimy z fasolą. Ten posiłek smakuje mi zarówno z ziemniakami jak i bez nich, kiedy na talerzu jest tylko fasola połączona z kapustą i grzybami. Następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie oddzielnie grzyby i namoczoną fasolę. Ugotowane do miękkości grzyby, fasolę, kapustę i ziemniaki odcedzamy. Następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie oddzielnie grzyby i namoczoną fasolę. Ugotowane do miękkości grzyby, fasolę, kapustę i ziemniaki odcedzamy. Wieczorem zalewamy grzyby wodą, to samo robimy z fasolą. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy smalec ze skwarkami i podgrzewamy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2018/02/fasola-z-kapusta-ziemniakami-i-grzybami.html