SKŁADNIKI 1 arkusz ciasta francuskiego, ok. 300 g 100 ml passaty (przecieru pomidorowego) 150 g żółtego sera 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii PRZYGOTOWANIE Ser żółty zetrzyj na tartce o dużych oczkach. Ślimaczki z ciasta francuskiego można oczywiście przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami: chorizo, szynką, boczkiem, suszonymi pomidorami, papryką, czy ziołami. 😉 Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 Do przygotowanie tych ślimaczków wystarczą tak naprawdę 3 składniki plus opcjonalne przyprawy i nawet jeśli akurat czegoś zabraknie nam w domu, to można po to szybko wyskoczyć do sklepu. Kto z Was nie lubi przekąsek z ciasta francuskiego? Dlatego zawsze w pogotowiu trzymam przynajmniej jeden arkusz ciasta francuskiego.