SKŁADNIKI Naleśniki gryczane: - 100 g mąki gryczanej - ¼ łyżeczki soli morskiej - 250 ml wody - 1 jajko - olej kokosowy do smażenia Nadzienie: - 200 g wędzonego łososia w plastrach - 100 g liści świeżego szpinaku - 200 g kremowego serka typu Philadelphia - 1 łyżeczka otartego chrzanu - 1 dojrzałe awokado Smoothie: - 2 dojrzałe banany - 1 pomarańcza - 50 g jarmużu - 2 łyżeczki młodego jęczmienia - 300 ml wody PRZYGOTOWANIE Naleśniki gryczane - Wszystkie składniki na naleśniki starannie mieszamy w misce za pomocą łyżki. Odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę (to bardzo ważne, bez tego naleśniki będą przywierać do patelni). Następnie układamy na połowie garść szpinaku, później łososia i pokrojone w słupki awokado. - Naleśnika zwijamy niczym sushi, a później kroimy na 3-4 cm kawałeczki, które pakujemy ze sobą. Na przykład, korzystając z przepisu na galettes complètes. - Smażymy na małym ogniu, aż naleśnik zacznie odchodzić od patelni i stanie się złotobrązowy.