Wrapy gryczane z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado oraz koktajl z jamużu i młodego jęczmienia

Łukasz
Fit
25.04.2016 9:16
Wrapy gryczane z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado oraz koktajl z jamużu i młodego jęczmienia

SKŁADNIKI Naleśniki gryczane: - 100 g mąki gryczanej - ¼ łyżeczki soli morskiej - 250 ml wody - 1 jajko - olej kokosowy do smażenia Nadzienie: - 200 g wędzonego łososia w plastrach - 100 g liści świeżego szpinaku - 200 g kremowego serka typu Philadelphia - 1 łyżeczka otartego chrzanu - 1 dojrzałe awokado Smoothie: - 2 dojrzałe banany - 1 pomarańcza - 50 g jarmużu - 2 łyżeczki młodego jęczmienia - 300 ml wody PRZYGOTOWANIE Naleśniki gryczane - Wszystkie składniki na naleśniki starannie mieszamy w misce za pomocą łyżki. Odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę (to bardzo ważne, bez tego naleśniki będą przywierać do patelni). Następnie układamy na połowie garść szpinaku, później łososia i pokrojone w słupki awokado. - Naleśnika zwijamy niczym sushi, a później kroimy na 3-4 cm kawałeczki, które pakujemy ze sobą. Na przykład, korzystając z przepisu na galettes complètes. - Smażymy na małym ogniu, aż naleśnik zacznie odchodzić od patelni i stanie się złotobrązowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2016/04/Gryczane-Wrapy-z-Wedzonym-Lososiem.html