Składniki: - 1 szklanka napoju migdałowego AdeZ - 1 szklanka wody gazowanej - 2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka klasy M - niewielka ilość oleju do smażenia - cukier puder lub inne ulubione dodatki do podania Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy napój migdałowy, wodę, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką (tak by nie było grudek). Naleśniki smażymy na niewielkiej ilość oleju z obu stron na złoto. Polecam Wam robić mniejsze naleśniki (ruszając patelnię rozprowadzamy ciasta, aby naleśniki były stosunkowo cienkie). Naleśniki tym samym nadają się dla osób z nietolerancją laktozy. Migdałowe naleśniki możecie podać z dowolnymi dodatkami. U mnie dziś wersja wyłącznie z cukrem pudrem. U mnie dziś najprostsza wersja z cukrem pudrem.