KRUCHE CIASTECZKA ORZECHOWE

Beata
Desery
11.01.2019 11:33
KRUCHE CIASTECZKA ORZECHOWE

Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: - 400 g mąki pszennej - 120 g orzechów zmielonych - 100 g cukru pudru - 1/2 łyżeczki cynamonu - 250 g masła - 2 jajka L - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jak robimy z dziurką, to pamiętajmy o tym, żeby ciastek z dziurką było tyle samo co bez niej ;-) 4. Formę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciasta i pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Na stolnicę przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, i masło, które siekamy nożem i później rozcieramy z mąką. Ciasto dzielimy na porcje, każdą wałkujemy na grubość około 2-3 mm. Ja ma dla Was dzisiaj przepis na pyszne kruche ciasteczka orzechowe z nutą cynamonu. Mogą poleżeć dłuższą chwilę, ale raczej szybciutko zniknął, tak jak u mnie :-) Po upieczeniu i wystudzeniu wszystkich przekładamy marmoladą, kremem czekoladowym, masą lub powidłem :-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/01/kruche-ciasteczka-orzechowe.html