Rolada serowa z mięsem mielonym

Obiad
11.01.2019 10:16
Rolada serowa z mięsem mielonym

Niepowtarzalny smak gwarantuje dodatek Ajvaru ostrego Podravka, który świetnie pasuje nie tylko do mięs, czy w formie dipu ale również do makaronów i potraw z kuchni śródziemnomorskiej. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 20 minut. Ostatnio na rynku pojawiły się również super nowości: Ajvar Podravka z cebulką, Ajvar Podravka BBQ oraz Ajvar Podravka z sosem chrzanowym. Przełożyć równomiernie na upieczony serowy spód, zostawiając ok. 1,5 cm wolnego miejsca wzdłuż jednej z dłuższych krawędzi. Całość zawinąć w papier do pieczenia, przełożyć ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 C (termoobieg) i piec przez 40 minut. Ajvar Podravka został przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury i ma świetny skład – nie zawiera konserwantów, aromatów i sztucznych dodatków. Składniki (blacha o wymiarach 23×33 cm): 400 g żółtego sera 4 jajka (wielkość L) 100 g gęstego jogurtu naturalnego Składniki na nadzienie: 500 g mięsa mielonego 4 łyżki Ajvaru ostrego Podravka 1 jajko (wielkość L) Wyjąć z piekarnika, zdjąć z blachy. Smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/rolada-serowa-z-miesem-mielonym-i-ajvarem/