Składniki: 5 ugotowanych jajek 1 surowe jajko 3 łyżki bułki tartej 1 mała cebula 100 g kukurydzy konserwowej 5 średnich pieczarek 1,5 łyżeczki suszonego majeranku 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu sól pieprz 0,5 łyżeczki suszonej cebuli olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów Cebulę i kukurydzę rozdrobnić w malakserze. W misce wymieszać jajka, pieczarki, cebulę z kukurydzą, surowe jajko, bułkę tartą i przyprawy (majeranek, suszoną cebulę, rozmaryn). Na dobrze rozgrzany na patelni olej wrzucić pieczarki, sól i pieprz. Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć na dużym ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kotlety-jajeczne-z-pieczarkami-i-kukurydza/