Składniki: 450 g mąki pszennej + ok. 1 łyżka do obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców (truskawek, borówek, malin lub jeżyn) lukier: 3 łyżki cukru pudru + 1 łyżka wody Piec w temperaturze 180°C przez około 60 minut (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia). Do podłużnej formy (użyłam formy o wymiarach 27,5 x 8,5 cm) wyłożonej papierem do pieczenia wylać 2/3 ciasta. Ta wersja jest bez dodatku masła, za to z większą ilością jogurtu greckiego. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/ciasto-jogurtowe-z-owocami/