Ja użyłam mieszankę włoską z cukinią, kukurydzą, brokułem, marchewką i fasolką (ale to najlepiej wedle uznania i preferencji smakowych).Tortille położyć na patelni, na niej ułożyć 4 plastry sera, warzywa i ponownie 4 plastry sera na wierzch. 2 placki tortillaPołowa opakowania warzyw mrożonych ok 300 gram1 łyżka przecieru pomidorowego8 plastrów sera żółtegoMała cebulaZąbek czosnku4 suszone pomidory z olejuOliwa z oliwekSól, pieprz, bazylia, oreganoCebulę i czosnek drobno pokroić W tym celu najlepiej użyć talerza, przycisnąć z wierzchu i odwrócić (żeby nie rozsypały się składniki).Quesadilla smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno. Uwielbiam to danie na świeżo podane gorące z patelni ale także na zimno jako przekąskę. Smażyć na małym ogniu z jednej strony, a następnie przerzucić na drugą. Pokroić na 4 lub 8 kawałków (jak pizze).