Liczba porcji: 3 Składniki: 400 g mięsa z indyka na gulasz ½ dyni piżmowej 2 jabłka 1 ½ szklanki cydru mętnego 1 ½ szklanki bulionu 1 cebula 1 cm świeżego imbiru 3 łyżki mąki pieprz, sól, tymianek suszony, natka pietruszki 2 łyżki oleju Przygotowanie: Indyka solimy i pieprzymy. Przepis na ten dyniowy gulasz jabłkowy został przygotowany dla magazynu Kocioł, w którym znajdziecie całe mnóstwo innych inspiracji na zimowe przepisy, z jabłkami i drożdżami w roli głównej. Mam dla Was propozycję na pyszny jesienno – zimowy aromatyczny gulasz z indyka z jabłkami i dynią. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy mięso 3 minuty z obu stron. można na szczęście dostać ciągle bez większych problemów w sklepach, jabłka są dostępne cały rok, ale właśnie jesienią i zimą są najsmaczniejsze. To definitywnie najlepszy gulasz, jaki kiedykolwiek zrobiłam – słodkawy, kremowy, nie za ciężki, a na dodatek prosty w przygotowaniu. Nie tylko swetry, grube skarpety i aromatyczne świece, ale i rozgrzewające od środka jedzenie, które na długo utrzyma nas w cieple. Gulasz z indyka z jabłkami i dynią Więc to prosty pomysł na zdrowy, sycący i przepyszny obiad, pełen wartościowych składników, białka i witamin. Dolewamy na patelnię 1 łyżkę oleju.