PRZEPIS NA SOS Z PIECZONEJ PAPRYKI Z SEREM FETA I CZOSNKIEM Składniki: 2 papryki czerwone 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek pomidorów krojonych z puszki 3 paseczki 1x1cm sera feta 1 łyżka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 1 łyżeczka bazylii sól i pieprz do smaku Taki sos z pieczonej papryki jest doskonały do mięs pieczonych, smażonych, a nawet do kiełbaski na gorąco czy parówek 🙂 my wypróbowaliśmy i takie wersje, aby nic nie zostało, bo jest taki pyszny :). Przygotuj sos z pieczonej papryki z serem feta i czosnkiem, bo pasuje nawet do grillowanej kromki chleba 🙂 lub do posmarowania tortilli – możliwości jest naprawdę całe mnóstwo. Następnie dodajemy ser feta i przyprawiamy do smaku (feta jest słona, więc o potrzebie dodania soli decydujemy na końcu, raczej już potrzeby nie będzie, choć to też zależy od upodobań smakowych). Polecam też do dań z grilla – podczas biesiadowania na świeżym powietrzu bardzo sprawdzają się zestawy sosów/dipów do świeżo podanych dań. Właśnie te roladki podałam, m.in. z sosem z pieczonej papryki i dziś właśnie o nim wpis.