cukru 1 margaryna 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 4 jaja 5 łyżek wody I masa serowa: ok. 80-90 dag twarogu 4 jajka 1 szkl. cukru 1/2 kostki masła 2-3 łyżki masy (w przepisie) II masa serowa: ok. 80-90 dag twarogu 3-4 jajka 3/4 szkl. 5) Na blaszkę (25×36) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę czekoladową (równo lub tworząc górki i pagórki), następnie rozprowadzamy masę serową z czekoladą, a na wierch masę serową białą. Teraz też miałam taki ser, więc postanowiłam przypomnieć ten smak 🙂 Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. 6) Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 35-40 minut. Dodajemy 2-3 łyżki masy czekoladowej i ponownie miksujemy. 3) II masa serowa: Po zestawieniu z gazu wsypujemy cukier wanilinowy, dokładnie mieszamy i odlewamy około 1/2 szkl. 4) Pozostałą masę czekoladową mieszamy z proszkiem do pieczenia, mąką i ubitą pianą z białek. Sposób przygotowania: 1) Margarynę siekamy do rondelka, wsypujemy cukier i kakao, dolewamy wodę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Masło ucieramy, dodajemy twaróg i miksujemy dodając po 1 jajku oraz stopniowo dosypując cukier.