Przepis
Składniki(1 porcja)
-1/3 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej
-kilka różyczek brokuła( może być mrożony)
-ok. 100 g mielonego mięsa
-5-6 zwojów papieru ryżowego
-czosnek, sól i pieprz
-olej kokosowy/oliwa z oliwek do smażenia
Dressing miodowo-musztardowy
-łyżeczka oliwy
-łyżeczka musztardy
-łyżeczka miodu
-łyżka sosu sojowego
Ugotowanego brokuła drobno posiekać i podsmażyć na patelni z mięsem mielonym. Ugotowaną kaszę ugnieść widelcem z mięsem i brokułem( można delikatnie zmiksować), doprawić. Tak przygotowanym farszem nadziewać zwilżone zwoje papieru ryżowego i smażyć sajgonki na niewielkiej ilości oliwy lub oleju kokosowego
W międzyczasie wymieszać składniki dressingu, polać nim sajgonki.