Dietetyczne sajgonki z kaszą gryczaną

Ewelina
09.06.2014 13:03
Dietetyczne sajgonki z kaszą gryczaną

Przepis

Składniki(1 porcja)

-1/3 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej

-kilka różyczek brokuła( może być mrożony)

-ok. 100 g mielonego mięsa

-5-6 zwojów papieru ryżowego

-czosnek, sól i pieprz

-olej kokosowy/oliwa z oliwek do smażenia

Dressing miodowo-musztardowy

-łyżeczka oliwy

-łyżeczka musztardy

-łyżeczka miodu

-łyżka sosu sojowego

Ugotowanego brokuła drobno posiekać i podsmażyć na patelni z mięsem mielonym. Ugotowaną kaszę ugnieść widelcem z mięsem i brokułem( można delikatnie zmiksować), doprawić. Tak przygotowanym farszem nadziewać zwilżone zwoje papieru ryżowego i smażyć sajgonki na niewielkiej ilości oliwy lub oleju kokosowego

W międzyczasie wymieszać składniki dressingu, polać nim sajgonki.