Przepis
Składniki:
pół kostki tofu naturalnego lub wędzonego dla ostrzego smaku (u mnie firmy Polsoja)
pół szklanki kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
3 łyżki kukurydzy konserwowej
6 suszonych pomidorów (jeśli nie są z zalewy to wcześniej namoczonych w wodzie)
jedno jajko
chilli, papryka słodka, sól, pieprz
Ugotować kaszę jaglaną według przepisu z tyłu opakowania i ostudzić. Tofu pokroić i wrzucić do miski, wrzucić do niego bardzo drobno posiekane pomidory i odcedzoną kukurydzę konserwową, dodać jajko i ostudzoną kaszę, wszystko doprawić słodką papryką, chilli, solą i pieprzem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, mokrymi dłońmi formować kotlety, układać w małych odległościach od siebie, piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni.