Pikantne prażone pestki słonecznika i dyni Składniki: 3 szklanki pestek słonecznika i dyni 1 białko 2 łyżki oleju 2 łyżki ostrej papryki wędzonej 1 łyżeczka chilli 2 łyżki słodkiej papryki ½ łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Tym razem ja tylko stylizowałam zdjęcie, a fotografował Rafał Komorowski, a więcej pomysłów na jadalne prezenty – w tym np. tą korzenną granolę gryczaną znajdziecie w aktualnym numerze magazynu Kocioł, który całkowicie za darmo możecie pobrać tutaj. To idealne rozwiązanie – nie trzeba za każdym razem prażyć słonecznika na patelni, wystarczy odkręcić słoiczek i dosypać do dania, żeby uzyskać ten niezbędny w każdej potrawie element chrupkości. No i są idealnym pomysłem na jadalny prezent pod choinkę na Boże Narodzenie i nie tylko! Idealna posypka do sałatek i zup Takie pestki to nie tylko fajna przekąska do chrupania przy oglądaniu filmu czy czytaniu książki. Taki prezent możecie zrobić spokojnie wcześniej i zamknąć w słoiku lub innym szczelnie zamkniętym pojemniku, a spokojnie wytrzyma nawet 2 miesiące. Moje pestki są w wersji lekko pikantnej, z wędzoną ostrą papryką. Pikantne prażone pestki słonecznika i dyni są idealne do posypywania niemal wszystkiego.