Muszle makaronowe nadziewane sałatką z paluszków krabowych Składniki: 300 g makaronu muszle conchiglioni 250 g paluszków krabowych 1 mała groszku z puszki 1 mała kukurydzy z puszki 2 łyżki sosu ogórkowego, ja sięgam po Roleskiego 1-2 ząbki czosnku natka pietruszki do dekoracji sól, pieprz Muszle makaronowe nadziewane sałatką z paluszków krabowych to nie jedyna opcja na wykorzystanie makaronu conchiglioni. Muszle makaronowe nadziewane sałatką z paluszków krabowych to fantastyczny pomysł na imprezowe danie. Pamiętajcie, że muszle mogą być faszerowane na różne sposoby, a następnie zapiekane lub podsmażane na patelni. Krok 1: Makaron gotuj w osolonym wrzątku, dwie minuty krócej niż mówi instrukcja na opakowaniu. Fantazyjny kształt sprawia, że doskonale spisuje się w roli smacznej przekąski albo przystawki podanej w nietuzinkowym stylu. A sałatka krabowa może być również farszem do jajek lub samodzielną pastą na kanapki. Następnie ułóż na talerzu lub półmisku, udekoruj natką pietruszki.