Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku!

Bogumiła
Obiad
14.12.2018 8:49
Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku!

Składniki: Składniki: 70 g świeżego umytego szpinaku 20 g startego sera typu parmezan 70 g kremowego serka np. śmietankowego 2 łyżki majonezu 3 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 piersi z kurczaka, waga łączna około 500 g 6 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny lub np. limonki sól, pieprz trochę cukru do smaku Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze piekarnik rozgrzej do 210°C, funkcja góra dół góra-dół. Doskonały pomysł na obiad Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym, to bez wątpienia doskonały pomysł na obiad. Całe danie wspaniale komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami i pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem oraz sosem czosnkowym. W moim przypadku jest pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Po upieczeniu podawaj mięso z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem oraz sosem czosnkowym. Krok 3: Następnie w osobnej naczyniu wymieszaj składniki marynaty: olej roślinny, słodką paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. W miseczce wymieszaj majonez, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym, to naprawdę proste danie. Tymczasem wypróbujcie Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym, będziecie zachwyceni. Zawsze wychodzi wilgotna w środku, a dzięki wędzonemu boczkowi jest chrupiąca z zewnątrz. Jeżeli szukacie innego fajnego przepisu na pierś faszerowaną to z pewnością polecam Pierś faszerowaną serem i warzywami (link) Jeśli zasmakujesz w tym daniu, a tego jestem pewny, daj znać w komentarzu pod przepisem. Ułóż na nich piersi z kurczaka, następnie posmaruj marynatą i owiń boczkiem. Na koniec włóż do piekarnika w 2/3 wysokości, piecz 20-25 minut, aż boczek się zarumieni. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook Dobrze skomponowany farsz Moim zdaniem tajemnicą tej potrawy jest dobrze skomponowany farsz, który jest kremowy i delikatny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/piers-faszerowana-kremowym-szpinakiem/