Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem kiszonym. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Obiad
14.12.2018 8:54
Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem kiszonym. Przepis krok po kroku.

Schab faszerowany śliwkami Składniki: 2 kg schabu z kością 2 łyżki oleju np. rzepakowego 1 łyżka miodu np. lipowego Bejca 3 łyżki oleju 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka majeranku 1,5 łyżki białego octu winnego Ponieważ możemy podawać je na zimno i na gorąco będą idealnym daniem zarówno w Sylwestrowy wieczór, jak i w trakcie Noworocznego obiadu. Znakomitymi dodatkami są żurawiny lub borówki, które można podać bardzo wykwintnie, zapiekając je w piekarniku na połówkach gruszek lub jabłek. Posmaruj nią mięso z obu stron, a następnie włóż na godzinę do miski z pozostałą bejcą. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook . Na półmisku ułóż mięso pokrojone w grube plastry, a obok niego zrumienione ziemniaki posypane koperkiem. Zmniej temperaturę do 180° i piecz jeszcze około 30 minut, aż na powierzchni mięsa utworzy się skorupka. Po dwóch godzinach odsącz i rozłóż je na plastrze mięsa, zwiń i obwiąż białą bawełnianą nicią. Krok 3: Wyszorowane ziemniaki ugotuj na pół miękko z łodyżkami koperku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/schab-faszerowany/