Kotlety z kalafiora

Bogumiła
Obiad
03.10.2018 14:28
Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora Składniki: 550 g różyczek z kalafiora 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka przyprawy curry 5 łyżek bułki tartej 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku bułka tarta do obtoczenia 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku olej do smażenia np. rzepakowy 1 łyżka maki pszennej Przygotowanie: Krok 1: Kalafiora obgotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Kotleciki z kalafiora fajnie smakują z sosem jogurtowym, grzybowym lub pomidorowym. Jeżeli masa jest za luźna, dodaj 1 łyżkę mąki pszennej lub np. bułki tartej. Na koniec smaż na oleju na średnim ogniu, aż kotleciki będą złote. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Krok 2: Następnie ostudzonego rozdrobnij w malakserze lub np. rozgnieć praską do ziemniaków. Najważniejsze aby nie zrobić z kalafiora papki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/kotlety-z-kalafiora/