Łatwe ciasteczka maślane

Malgorzata
Desery
11.12.2018 9:38
Łatwe ciasteczka maślane

Składniki: 50 g cukru cukru 120 g masła, pokrojonego w kostkę masła, pokrojonego w kostkę 160 g mąki pszennej mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego łyżka cukru waniliowego cukier do obtoczenia ciasteczek Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 190°C. English version Easy butter cookies (15-20 cookies) Ingredients: 50 g sugar 120 g of butter, diced 160 g of flour 1 tablespoon of vanilla sugar sugar for coating Preparation: Przepis ten jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, można je dosłownie zrobić 30 minut razem z pieczeniem! Skorzystałam z przepisu Ani Starmach, i jak zwykle nie zawiodłam się na jej recepturze. Z powstałego ciasta uformuj kulki o średnicy ok. 2 cm i obtocz je w drobnym cukrze. W misce miksera umieść cukier, cukier waniliowy, masło i mąkę i miksuj (końcówką typu hak) do uzyskania jednolitego ciasta. In a bowl of stand mixer mix sugar, vanilla sugar, butter and flour until combined. Moje ciasteczka nie wyszły tak płaskie jak w oryginalnym przepisie, ale były absolutnie przepyszne. Ułóż kulki lekko spłaszczając na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia zachowując spore odstępy. Form small balls (about 2 cm in diameter) and coat them in prepared sugar.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/latwe-ciasteczka-maslane-easy-butter-cookies/