English version Egg salad with bacon and creamy honey mustard dressing (2 servings) Ingredients: 3 tablespoons plain yogurt ½ tablespoon olive oil ½ tablespoon honey mustard ¼ teaspoon Worcestershire sauce (optional) ⅛ teaspoon paprika ⅛ teaspoon garlic powder 1 scallion, thinly sliced 2 tablespoons minced flat-leaf parsley 1 slice of bacon, cooked and crumbled 3 large eggs, hard-boiled, chopped salt and black pepper to taste Preparation: Whisk together the yogurt, oil, honey mustard, Worcestershire, paprika, and garlic powder in a medium bowl. Składniki: 3 łyżki jogurtu naturalnego ½ łyżki oliwy z oliwek ½ łyżki musztardy miodowej (użyłam Maille, jest najlepsza!) ¼ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie) ⅛ łyżeczki słodkiej papryki ⅛ łyżeczki czosnku granulowanego 1 dymka, pokrojona w cienkie plasterki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 plaster boczku, podsmażony do chrupkości i pokruszony 3 duże ugotowane na twardo jajka, obrane i pokrojone w kosteczkę sól i pieprz czarny do smaku Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj jogurt, olej, musztardę, Worcestershire, paprykę i czosnek. Dodatkowo sałatka ta jest w wersji odchudzonej, bo z sosem na bazie jogurtu naturalnego a z boczku tłuszcz jest cały wytopiony 😊 Przeglądając jakiś czas temu ulubione blogi moją uwagę przykuła sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym. Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym (2 porcje) Jeżeli lubisz sałatki jajeczne to polecam też tą z makrelą i porami – pycha.