Składniki /2 porcje: – 150 g makaronu penne – 6 szparag – ½ małej cukinii – 4 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy – 4 łyżki startego parmezanu – 1 mała cebula – 1 łyżka masła – sól i pieprz Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i dodajemy umyte szparagi z oderwaną końcówką (jeśli szparagi są dosyć długie można je dodatkowo przekroić na pół). Ściągamy z ognia i dodajemy 4 łyżki jogurtu (jogurt nie może nam się ściąć). Odrywamy twarde końcówki szparag same pod wpływem zgięcia pękną w odpowiednim miejscu). Mieszamy wszystko w celu połączenia się składników. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/makaron-ze-szparagami-i-cukinia/