Składniki: 1 kg polędwiczki wieprzowej 12 kawałków suszonych pomidorów + 3 łyżki oliwy z pomidorów 3 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 3 ząbki czosnku 200 g śmietanki 30% 1 szklanka wody 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz natka pietruszki natka pietruszki Po 2-3 minutach podlewamy je wodą, przykrywamy przykrywką i dusimy przez 30 minut. Po 2-3 minutach podlewamy je wodą, przykrywamy przykrywką i dusimy przez 30 minut. Gdy polędwiczki będą rumiane z obydwu stron, dodajemy do nich zmiażdżony czosnek oraz sos sojowy. Gdy polędwiczki będą rumiane z obydwu stron, dodajemy do nich zmiażdżony czosnek oraz sos sojowy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z pomidorów i przesmażamy na niej kawałki mięsa. Podgrzewamy przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Podgrzewamy przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.