Składniki: 1 kg ziemniaków 400 g fileta z piersi indyka 1 pęczek zielonych szparagów 15 sztuk suszonych pomidorów z oliwy 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka dymki 2 dymki 2 łyżki tymianku 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy z pomidorów Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu winnego sól, pieprz Mięso z indyka kroimy w kostkę i mieszamy z sosem sojowym, tymiankiem oraz posiekanym czosnkiem. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na 5 minut przed końcem gotowania do ziemniaków wrzucamy pokrojone na 2cm kawałki szparagi (przed pokrojeniem ze szparagów odłamujemy zdrewniałe …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2022/07/saatka-ziemniaczana-z-indykiem.html