Tak przygotowaną masę serową wykładamy na podpieczony spód i pieczemy przez około 60-70 minut w temperaturze 180ºC, do tzw. ,,suchego patyczka Składniki na masę śmietankową: 350ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Składniki na ciemny spód: 150g mąki pszennej 30g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka kakao 100g masła 1 żółtko 2 łyżki wody Mąkę, cukier puder i kakao przesiewamy na stolnicę. Składniki na masę serową: 1kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica 200g cukru drobnego 200g czekolady gorzkiej 70% 150ml śmietany kremówki 30% 5 jajek 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki na frużelinę wiśniową: 450g wiśni mrożonych sok z całej cytryny 50g cukru 100ml wody 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Mrożone wiśnie, sok z cytryny oraz cukier umieszczamy w rondelku i zagotowujemy. Śmietankę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy lekko ciepłą żelatynę i szybko mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem przez około 7-10 minut na puszystą masę. Połamaną czekoladę wraz z śmietanką kremówką rozpuszczamy w misce nad garnkiem z gotującą się wodą, studzimy.