SKŁADNIKI: 500 g gotowanych buraków (np. pozostałe po przygotowaniu czerwonego barszczu) 250 g paluszków surimi 1 słoiczek tartego selera w zalewie 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Jajka oraz buraki kroimy w średniej wielkości kostkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Składniki sałatki wrzucamy do dużej miski, polewamy sosem. Całość delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/12/saatka-z-gotowanych-burakow-paluszkow.html