Cynamonowe tiramisu

Mikołaj
Desery
04.12.2018 20:24
Cynamonowe tiramisu

Biszkopty namaczamy w naparze z kawy, układamy w naczyniu, a następnie nakładamy krem z mascarpone, posypujemy niewielką ilością posiekanej gorzkiej czekolady i posypujemy cynamonem wymieszanym z kakao za pomocą sitka. Składniki na 4 porcje: 2 jajka 250g mascarpone 3 łyżki cukru 60g czekolady gorzkiej 70% kilka biszkoptów podłużnych mocne espresso do namoczenia biszkoptów cynamon oraz kakao w proporcjach 1:1 do posypania tiramisu Deser jest o tyle ciekawy, że znajduje się w nim chrupki element, który zazwyczaj w tiramisu się nie pojawia. Tiramisu jest najlepsze, jeżeli postoi chociaż parę godzin w lodówce, ale najlepsze jest następnego dnia. Na samym końcu ubijamy białka wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy ją do masy i delikatnie mieszamy szpatułką. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy do momentu, aż powstanie puszysta masa, a cukier się rozpuści.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/cynamonowe-tiramisu/