Kapusta pekińska z sosem sojowym

Anna
Sałatki
29.11.2018 7:51
Kapusta pekińska z sosem sojowym

Składniki: (2 - 3 porcje) - 1/2 kapusty pekińskiej - 1 szalotka - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka suszonej natki kolendry (ze świeżą będzie jeszcze smaczniej) - 3 - 4 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka octu winnego - 1 łyżka oleju rzepakowego - sól i pieprz do smaku - odrobina chili (opcjonalnie) Surówka składa się tylko z kapusty pekińskiej i szalotki oraz przypraw, które w połączeniu z sosem sojowym, nadają jej ciekawego smaku. Obiad praktycznie był już przygotowany, tylko brakowało czegoś chrupiącego i soczystego do mięsa, a że w lodówce z zieleniny była tylko kapusta pekińska, więc dużego wyboru nie miałam i improwizowałam. Przygotowanie kapusty pekińskiej z sosem sojowym: - Szalotkę obrać i pokroić na cienkie plasterki lub pióra, delikatnie oprószyć solą. - Kapustę połączyć z szalotką i czosnkiem, dodać kolendrę, sos sojowy, ocet winny, olej, przyprawić do smaku pieprzem i solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotujwdomu.blogspot.com/2018/11/kapusta-pekinska-z-sosem-sojowym.html