Udka gęsie pieczone z jabłkami i żurawiną

Karol
Obiad
28.11.2018 11:08
Udka gęsie pieczone z jabłkami i żurawiną

Udka gęsie pieczone z jabłkami i żurawiną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na drugi dzień wyjmujemy i smażymy mięso na suchej patelni, na złoty kolor z obu stron. Potrzebne składniki 2 udka gęsie 250 ml soku jabłkowego 2 jabłka 50 g żurawiny suszonej 4 ząbki czosnku 100 ml czerwonego wina tymianek majeranek pieprz (sól) 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka śmietany Idealnie nadaje się również na stół w święta, dlatego tym przepisem robię otwarcie sezonu na dania świąteczne. Wlewamy wino, dodajemy 2 ząbki czosnku, wsypujemy żurawinę, zamykamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 2 godz. Po 2 godzinach dodajemy pokrojone na ćwiartki jabłka beż gniazd nasiennych i dalej pieczemy pod przykryciem 45 minut. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wyjmujemy naczynie z piekarnika udka i jabłka układamy na talerzu. Sposób wykonania Udka gęsie myjemy, lekko osuszamy i nacieramy tymiankiem, majerankiem, pieprzem, solą oraz przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku. Na piętnaście minut przed końcem zdejmujemy nakrycie żeby trochę przyrumienić udka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/udka-gesie-pieczone-z-jablkami-i-zurawina/