Składniki: 150 g puree z dyni 1/3 szklanki syropu z agawy 1/2 szklanki ksylitolu 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 225 g mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli 3 łyżki kakao Wykonanie: W misce umieścić puree z dyni, dodać syrop z agawy, jajka, mleko i wymieszać. Połowę przygotowanego ciasta wlać do formy i wyrównać, do reszty dodać 3 łyżki kakao i 2 łyżki mleka. Moja wersja jest oczywiście uzdrowiona, bez białego cukru i z mąką pełnoziarnistą oraz mnóstwem aromatycznych przypraw. Przesypać suche składniki do mokrych i wlać olej kokosowy i delikatni wszystko wymieszać do połączenia się składników.